وبسایتهای اولیه کاملا متنمحور بودند. درنهایت امکان به کار بردن چند تصویر را به طراح میداد. اما امروزه شما با استفاده از اینترنت امکان تماشای فیلم، برقراری تماس صوتی و تصویری، گوش کردن به موسیقی و… را خواهید داشت. همه این امکانات، تنها با ویژگی استریم یا استریمینگ فراهم شده است. تا انتهای این پست همراه ما باشید تا با این مفهوم آشنا شوید.
استریم یا استریمینگ چیست؟
هنگامی که شما در محیط وب فیلمی را به صورت آنلاین تماشا میکنید یا به موسیقی گوش میکنید در حال استفاده از این ویژگی هستید. درواقع استریم کردن به معنای آن است که دادهها از در همان لحظه که از سرور ارسال میشوند، به دست گیرنده یا کلاینت میرسد.
هنگامی که شما با دوستتان تماس صوتی و تصویری برقرار میکنید، لایوی در اینستاگرام تماشا میکنید، در وبسایتهای پخش موسیقی به موزیکی گوش میکنید، اطلاعات به صورت لحظهای از سمت سرور به سیستم شما ارسال میشود. به بیان سادهتر، استریم را شبیه به جریان آب درنظر بگیرید. شاید شما ندانید منبع این جریان آب از کجاست. اما از رودخانه لذت میبرید. شما اطلاعی از ساز و کار سروری که اطلاعات را برای شما ارسال میکند ندارید. نمیدانید با چه الگوریتمی و چگونه این کار را میکند. اما به اینترنت متصل میشوید و از سرویس پخش آنلاین استفاده میکنید و لذت میبرید. به همین سادگی.
چرا دانلود نکنیم؟
اول از همه باید بدانید که استریمینگ با دانلود کردن فایل تفاوتهایی دارد. وقتی شما فایلی را دانلود میکنید، در حال دریافت فایل آن از سرور هستید. یعنی نسخهای از این فایل در هارد کامپیوتر شما ذخیره میشود. نکته دیگر این است که تا پایان رسیدن زمان دانلود، شما امکان استفاده از آن فایل را ندارید. اما با استفاده از سرویس استریم، شما محبور نیستید صبر کنید. اطلاعات به صورت لحظهای به شما میرسد و از آن استفاده میکنید. اطلاعات به صورت محلی ذخیره نشده و فضای هارد شما اشغال نخواهد شد.
مثال آب را درنظر بگیرید. فایل دانلود شده را شبیه به یک آبگیر یا دریاچه تصور کنید. شاید دریاچه و رودخانه به یک اندازه آب داشته باشند، اما با وجود جریان رودخانه نیاز نیست در یک محل خاص مستقر باشید. احتیاج به صرف زمان برای رسیدن به آب که در اینجا اطلاعات است، ندارید. دریاچه فضای زیادی را اشغال میکند اما رودخانه نه.
نحوه کار استریمینگ:
جریان کار استریمینگ شبیه به انتقال بقیه دادهها از سمت سرور به کلاینت است. دادهها از سمت سرور بستهبندی میشوند و هر بسته در ثانیه مقرری ارسال و به دست گیرنده یا کلاینت میرسد. سرعت اینترنت در استریمینگ بسیار حائز اهمیت است. فرض کنید کسی در حال گوش کردن به یک سخنرانی آنلاین است. هربار که سرعت اینترنت کم یا زیاد شود، انتقال دادهها در لحظه دچار مشکل خواهند شد. برای مثال کند شدن سرعت اینترنت هنگام دانلود یک فایل، فقط زمان دسترسی به کل فایل را کندتر میکند. اما در حالت استریم شما بخشی از داده را از دست خواهید داد.
از دیگر فاکتورهایی که برای بهتر استفاده کردن از سرویس استریم حیاتی است، پهنای باند است. برای گوش کردن به موسیقی شما نیاز به پهنای باندی برابر با 1 تا 1.5 مگابیت بر ثانیه دارید. برای پخش فیلم نیاز به پهنای باند بیشتر و معادل با 4 مگابیت بر ثانیه دارید.
امکان تغییر کیفیت لحظهای
یکی دیگر از قابلیتهای استریم برای پخش آنلاین فیلمها آن است که میتوانید کیفیت آن را تغییر بدهید. این قابلیت برای دانلود فایل بدین گونه است که شما میبایست از بین کیفیتهای عرضه شده در سایت یکی را انتخاب کنید. ممکن است بعضی از سایتها بیشتر از 2 یا 3 کیفیت را موجود نداشته باشند. همچنین امکان تغییر کیفیت بعد از شروع دانلود وجود ندارد. اما در استریمینگ این قابلیت محیا است. پیشنهاد من به شما این است که کیفیت فیلمی که تماشا میکنید را با توجه به سرعت اینترنتتان انتخاب کنید تا دچار قطع و وصلی نشود.
برای مثال
وبسایتهایی مثل نتفلیکس، ساندکلاد، یوتیوب، اسپاتیفای و… و در ایران، سایتهایی مثل فیلیمو، نماوا و تلویبیون از این قابلیت برای پخش محتوایشان استفاده میکنند.
مرسی ممنون ❤❤❤
This excellent website really has all the info I needed concerning this subject and didn’t know who to ask. |